Afgelopen week las ik dit artikel waarin stond dat mensen niet meer op vakantie kunnen wegens de kosten ervan. Pas toen besefte ik dat ik eigenlijk ook niet op vakantie ga. Sterker nog, ik ga niet op vakantie vanwege de kosten.

Foto door Julius Silver op Pexels.com

Nu hoef je niet direct medelijden te hebben met mij of mevrouw FV. Ik zal dit jaar nog enkele bestemmingen aandoen voor mijn werk en daar zit dan soms ook een weekendje sightseeing bij. Daarnaast zal mevrouw FV nog een weekje op pad gaan.

Maar waarom gaan we dan niet samen op vakantie vanwege de kosten?

Omdat ik, zoals ik al vaker heb beschreven, elke maand geld automatisch opzij zet om te sparen en investeren, plus de toekomstplannen en het feit dat we net een huis gekocht hebben vind ik het niet heel erg om even een jaartje wat minder te reizen om zo mijn doelen eerder te kunnen realiseren.

Maar hoe is het bij de lezers van dit artikel? Sta je weleens stil bij de kosten en baten van een vakantie? Zou je het misschien beter kunnen gebruiken voor iets anders? Denk hierbij niet alleen aan de directe effecten die je kunt realiseren, maar ook de effecten op lange termijn. Misschien wil je de tuin aanpakken, dit is leuk voor nu maar vergroot ook de waarde van je woning. Daarnaast zou het ook kunnen zijn dat je daardoor beter kunt ontspannen in je eigen tuin. Of als je het investeerd, denk dan ook aan rente op de rente (compound interest).

Natuurlijk zeg ik niet dat je alleen maar moet sparen en investeren. Genieten is ook heel belangrijk!

Natuurlijk zeg ik niet dat je alleen maar moet sparen en investeren. Genieten is ook heel belangrijk!