Als je net als ik weleens op instagram of andere social media kijkt lijkt het alsof iedereen de loterij heeft gewonnen. Mensen lopen in broeken van €1.000,-, schoenen van het dubbele en bestellen flessen als ze een drankje gaan doen. Maar is dit wel echt zo? Heeft iedereen wel echt het geld dat ze zeggen? Zoals ik hier aangaf hebben de mensen die willen laten zien hoe rijk ze zijn vaak veel minder vermogen dan ze willen doen vermoeden. Maar hoe kan je dan leven als een miljonair en vermogen op blijven bouwen? Dat is heel erg afhankelijk van de inkomsten die je hebt, maar ik zal je een aantal tips geven waardoor ook jij kunt vliegen in een privéjet en kunt feesten op Ibiza of waar je dan maar wilt.

Het is eigenlijk heel simpel en komt neer op een aantal punten:

1. Timing

De prijzen zijn het hoogte wanneer iedereen vakantie heeft. Dit is een perfect voorbeeld voor de vraag en aanbod werking van de markt. Mensen willen graag allemaal in hun vakantie vliegen naar een leuke bestemming en dus gaan de prijzen omhoog. Maar wanneer iedereen weer aan aan het werk is dalen de prijzen en kan je soms met 70% korting in een hotel overnachten. Daarnaast zijn er uiteraard ook de Airbnb’s en b&b’s die je kunt bekijken. Als je de timing combineert met heel vroeg boeken kan je voor relatief weinig geld in een prachtig hotel of erop villa verblijven en leven als een miljonair.

2. Locatie

cottages in the middle of beach
Foto door Julius Silver op Pexels.com

Ook de locatie is heel belangrijk. Wil je je rijk voelen, ga naar een land waar de mensen minder geld verdienen. Veel mensen gaan tegenwoordig naar zuid-Amerika of Azië waar je uiteten kunt voor €8 en naar een chique restaurant kunt voor €30.

3. Koop het niet maar lease of huur het wanneer je het nodig hebt.

Dit is een hele simpele manier die al heel veel mensen hebben gebruikt om zich rijker te voelen dan ze zijn. Denk hierbij om het huren van een mooie auto voor dat mooie zonnige weekend. Sommige gaan zelfs zover dat de kleding huren, maar dat is niets voor mij. Daarnaast is er de bekende uitspraak ‘eigendom van de zaak is een eind aan het vermaak’. Wanneer je iets hebt kan je er niet meer van dromen en moet je ook de lasten dragen zoals het onderhoud en belastingen.

4. Social media.

Tegenwoordig kan je met bijna iedereen in contact komen via social media. Zo kan je gewoon blijven kijken naar anderen die een leuk feest hebben, maar je kunt ook contact opnemen met mensen of organisaties die deze feestje of andere events organiseren. Misschien kan jij iets voor ze betekenen en in ruil daarvoor kan je naar het feest of komen kijken wanneer de coureurs een aan het oefenen zijn op het circuits. Je bent vast weleens op een feestje gekomen omdat je iemand kende. Dit is exact hetzelfde. Denk hierbij niet alleen aan feesten maar ook aan sample sales van kledingmerken waarbij je vaak kleding kunt kopen voor nog geen 20% van de reguliere prijs. Als je toch wat nieuwe kleding nodig hebt is dat natuurlijk een geweldig event.

Neem ook contact op met het hotel waar je via booking.com of een andere site een kamer hebt gevonden en bel of mail ze gewoon. Vaak kunnen hotels je een betere prijs geven gezien ze via sites als booking.com ook een deel moeten afdragen.

two people in a discussion with mobile phones
Foto door rawpixel.com op Pexels.com

Hopelijk heb je hier wat aan en ook als je het niet gelooft, wat heb je te verliezen? Probeer het eens. Kink op websites zoals booking.com, weflycheap.nl en sky scanner. Vergelijk de hotelprijzen, stuur wat berichten de wereld in en je zult zien hoeveel geld je kunt besparen en toch kunt leven als een miljonair.