Eerst een kleine disclaimer: Dit artikel gaat niet specifiek in op een Ferrari. Het zou ook ‘Hoe koop je een Lamborghini?’, ‘Hoe koop je een supercar?’, of ‘Hoe koop je een jacht?’, kunnen heten. Het gaat er om dat ik behandel hoe je een dergelijk object kunt kopen. Hierbij zijn er enkele opties, waarbij het eigenlijk neerkomt op het volgende:

  1. Gewoon volledig betalen;
  2. Financier / Lease tegen een vast bedrag per maand; of
  3. Een combinatie van de eerste twee waarbij je het laatste deel financiert.

Het eerste deel is niet heel spannend en ook niet voor iedereen haalbaar. Dit behoeft geen verdere uitleg en dus zal ik hier ook niet verder op ingaan. De tweede optie is de leuke optie. Nu hoor ik je al denken ‘Is financieren van een auto slim?’. Nee als je een oneindige voorraad geld hebt, dan zou ik financieren of leasen zeker afranden. Maar wat als je een relatief bescheiden budget hebt? Hoe ga je dan ooit die Ferrari kopen?

Het antwoord is simpel, maar veel mensen denken dat het te goed klinkt om waar te zijn. Om het makkelijk te maken nemen we het volgende voorbeeld:

Een Ferrari California uit 2011 met nog geen 36.000km op de teller. Deze auto is te koop voor €129.500,- maar je rijdt deze auto op moment van schrijven al vanaf €1.689,05 per maand waarbij er na 60 maanden nog een bedrag van €25.900,- open staat.

Stel dat je deze auto wilt leasen en dat de mensen van Kroymans geen water bij de wijn willen doen en je dus de volle prijs zult moeten betalen. Dan zal je maandelijks bijna €1.700,- van je zuurverdiende centen direct moeten overmaken naar Kroymans. Maar wat nou als je deze auto voor slechts €50.000,- zou kunnen rijden? Een Ferrari kopen voor €50.000 is volgens vele onmogelijk. Maar dat is alleen zo als je niet open staat voor andere opties dan de winkel inlopen, vragen wat de prijs is en dan weglopen omdat het boven je budget is.

Zoek een object waar je deze €50.000 in kunt investeren. Hierbij dien je zoals altijd je huiswerk te doen en te zorgen dat je alles weet van hetgeen waar je in wilt gaan investeren. Stel bijvoorbeeld dat je een webshop van iemand overkoopt voor dit bedrag. Indien je verwacht dat je de winst van deze webshop jaarlijks kunt verhogen tot €25.000,- per jaar, kom je uit op €2.084,33 per maand en dekt je dus de eerdergenoemde maandelijkse kosten van de lease. Laten we er nu even vanuit gaan dat je al deze maandelijkse winst gebruikt om de kosten te dekken, dan heb je nog 392.28 per maand over om te sparen. Na 60 maanden komt dit neer op €23.657 waardoor je nog maar 5.843 extra moet inbrengen om het restant van €29.500 te kunnen betalen. Als je bezig bent met het kopen van een Ferrari ga ik er vanuit dat dit geen probleem mag zijn om in 60 maanden bij elkaar te krijgen. Het zou namelijk neerkomen op nog geen €98 per maand.

Dus heb je €50.000 te besteden en wil je een Ferrari die meer dan twee keer zo duur is? Zorg dan dat je een bron van inkomen weet op te bouwen die de maandelijkse kosten dekt.

pexels-photo-1545743.jpeg
Foto door May Day op Pexels.com

Nu gaat dit voorbeeld over een Ferrari van meer dan 125 duizend euro. Maar er zijn ook sportauto’s te koop of te financieren voor 90, 80 en zelfs 70.000. Hierdoor hoef je minder resultaat te maken op je investering en zal je dus gemakkelijker een inkomstenbron kunnen vinden die deze kosten dekt.

Gebruik je bijvoorbeeld 15.000 om een webshop te laten bouwen en opzetten, 30.000 voor voorraad en 5.000 voor marketing, dan is het heel goed voor te stellen dat je daar maandelijks prima 1.500 tot 2.000 mee kunt verdienen. Met dat bedrag kan je gemakkelijk een tweedehands Audi R8 of Aston Martin leasen.

Het werkelijke kopen is bijzonder gemakkelijk. Je gaat naar de dealer, kiest een auto en geeft aan hoe je deze wilt betalen. Dan volgt er een beetje papierwerk en je kunt de auto met een paar dagen ophalen.

Heb je een mooie investering gevonden, een auto op het oog of een vraag, laat dan een reactie achter onder dit artikel.