Miljonair worden. Het doel van vele, maar behaald door slechts een klein handje vol mensen. Hierdoor lijkt het alsof het super moeilijk is en niet is weggelegd voor iedereen. Maar dit is gelukkig niet het geval. Bijna iedereen kan miljonair worden. Niet binnen een paar maanden of paar jaar, maar als je op tijd begint zou het moeten kunnen lukken tegen de tijd dat je vijftig bent. Hoe je dit kunt bereiken zal ik uitleggen en het is bijzonder eenvoudig!

Inkomsten.

Een bekend feit is dat de meeste miljonairs niet afhankelijk zijn van één bron van inkomsten, maar er drie of zelfs vijf hebben. Dit kunnen inkomsten zijn uit de verhuur van een woning, investeringen in andere bedrijven of rente uit uitgeleend geld. Niet iedereen kan geld uitlenen of zich een extra woning veroorloven en die vervolgens verhuren, maar dat hoeft gelukkig ook niet. Zo zou je die extra slaapkamer kunnen verhuren, of dat schuurtje in je tuin beschikbaar stellen voor de opslag van iemands caravan. Een groot voordeel hiervan is dat je minder afhankelijk bent en het hierdoor minder erg is als een bron van inkomsten zou stoppen. Probeer dus eens in je omgeving te kijken, kan je ergens nog wat geld vandaan halen? Misschien zoekt de lokale kroeg nog iemand die elke zaterdag achter de bar wil gaan staan of wil je buurman verbouwen maar heeft daar net te weinig geld voor dat jij hem wel kunt lenen. Oprichten van een eigen bedrijfje of investeren in relatief low-risk beleggingen, groot of klein, kan ook een hele slimme en leuke zet zijn om extra inkomsten te krijgen. Om hierbij te helpen zal ik er in de komende weken enkele artikelen over schrijven. Blijf de site dus in de gaten houden!

black and white alcohol bar barkeeper
Foto door Pixabay op Pexels.com

Uitgaven.

Het is een simpele rekensom. Komt er uit je verschillende bronnen per maand €2.500 binnen, geef dan maximaal €2.500 uit. Helaas lijken er toch nog mensen te zijn die dit niet (willen) snappen. Om je kans te vergroten helpt het als er bijvoorbeeld €2.500 binnen komt terwijl je er maar €1.000 van uitgeeft. Hou je dit lang genoeg vol, dan hoef je straks helemaal niet meer te werken en kan je eerder stoppen met werken. Nu hoor ik je al denken, maar waarom zou je niet genieten van wat je hebt verdient, daarom wil iedereen toch miljonair worden? Fout! De meeste miljonairs leven helemaal geen uitbundige levensstijl met snelle auto’s, villa’s of een privéjet. Het groot deel van de mensen met een dergelijke luxe levensstijl zijn zelfs niet eens miljonairs, juist door hun luxe leventje. Veel miljonairs leven juist beneden hun stand. Ze geven veel minder uit dan ze zouden kunnen. Juist daardoor zijn ze miljonair geworden.

Denk dus goed na. Wil je miljonair worden, of wil je een luxe levensstijl? Beide kan ook, maar dan moet je waarschijnlijk je doel bijstellen naar multimiljonair. In de aankomende artikelen zal ik tips en tricks geven die helpen om dat luxe leventje te veroorloven. Dit zal ik doen middels gerichte artikelen zoals ‘Hoe koop je een Ferrari?’, ‘Hoe investeer je in vastgoed?’ en ‘Hoe verdien ik meer geld?’.

Wordt vervolgd…