Vandaag sta ik heerlijk op de piste na vele jaren afwezigheid. Als kind ging ik elk jaar een weekje met mijn ouders op wintersport. Dat was voor mij de beste vakantie die bestond. Je ging lekker naar buiten, op ski’s of een snowboard van de berg af en savonds zaten we met een hele groep bij elkaar en keek ik als klein jochie naar alle gekkigheid van die volwassenen. Tot ik naar bed moest natuurlijk. Helaas besloten mijn ouders ergens in mijn tienerjaren niet meer te gaan en waren de kosten voor mij te hoog en ging ik liever wat geld verdienen dan uitgeven gedurende mijn studie jaren. Vervolgens ging ik na de studie fulltime aan het werk en dan zou je verwachten dat ik dan toch wel weer op de piste zou belanden. Maar helaas had ik net het beroep gekozen waarbij het praktisch onmogelijk is om in de laatste en eerste maanden van het jaar, wanneer er sneeuw ligt, vrij te krijgen. Met collega’s gingen we dan wel eind maart of in april nog even een lang weekendje, maar dat was toch anders dan een hele week in de witte poeder. Ook nu ben ik er maar enkele dagen, maar toch twee keer zo veel als in de afgelopen 4 jaar bij elkaar! Tegenwoordig stap ok regelmatig in het vliegtuig en moest ik vorig jaar bijvoorbeeld in Australië zijn waardoor mijn lange weekendje wintersport even werd verruild voor een weekendje Sydney en een dagje over de Great Ocean Road (beide aanraders).

pexels-photo-1680246.jpeg
Foto door Rijan Hamidovic op Pexels.com

Maar nu ik hier zo sta denk ik terug aan de interesses en ideeën die ik toen had. Sommige mensen beseffen dat ze alles zijn geworden wat ze nooit wilde zijn. Deels is dat voor mij natuurlijk ook waar. Zo wilde ik ambassadeur of detective worden, maar geen van beide is (tot nu toe) mijn beroep geweest. Anders dan dat ben ik eigenlijk weinig veranderd. Ookal heb ik tegenwooordig iets meer levenservaring, ik heb nogsteeds een glimlach van oor tot oor als ik lekker van de berg af glij en ik wil nog altijd winnen met welk spel dan ook!

Mijn (wijze) uitspraak voor vandaag is daarom:

‘Grow up but don’t forget to stay young on the inside’