Om het nieuwe jaar goed te starten ben ik gaan kijken naar mijn bestaande plannen, verkregen inzichten en doelen. Zo heb ik mijzelf de vraag gesteld wat ik nou eigenlijk echt wil. Ik weet dat ik een zwak heb voor dure horloges, auto’s en eigenlijk alles waarvan iedereen zegt dat het niet past bij budgetteren of een budget-lifestyle. Dit is dan ook direct hetgeen dat mij anders maakt dan andere website en blogs over het bereiken van zogenaamde financiële onafhankelijkheid. In tegenstelling tot de ‘goedkoper leven vergt minder geld’-mentaliteit ben ik toch meer gericht op het verkrijgen van meer inkomsten om mijn lifestyle te kunnen bekostigen. Om dit te doen zal ik dan ook inkomen dienen te vergaren naast mijn dagelijkse leven als werknemer. Helaas ben ik in mijn tiener jaren geen bedrijfje gestart en heb ok ook tijdens mijn studententijd enkel voor bedrijven gewerkt inplaats van het oprichten ervan. Maar, en al klinkt het als een enorme cliché,  je bent nooit te oud om te beginnen.

Zoals ik hier al heb aangegeven, heb ik meerdere plannen voor dit jaar. Een deel hiervan zijn specifiek gericht op het uitproberen en testen van mogelijkheden om extra inkomsten te vergaren. Al ben ik mij ervan bewust dat het hard werken zal worden en er veel sprookjes worden aangeboden op het internet door mensen die een zogenaamd

white paper with note

stappenplan hebben waardoor iedereen binnen een maand meerdere duizenden euro’s heeft verdient, ga ik proberen om stabiele inkomstenstromen op te zetten. Mocht dit niet lukken dan heb, hoogstwaarschijnlijk, enkele wijze lessen geleerd.

En zoals een oud Hollands gezegde luid:

“Niet geschoten is altijd mis”.

Dus wat is de huidige status? Om te beginnen ben ik braaf in loondienst net als meer dan de helft van alle Nederlanders. Ondanks (en misschien is dit juist de reden) dat ik nooit actief opzoek ben gegaan naar inkomsten anders dan uit loondienst, ben in wel serieus bezig geweest met het verkrijgen en behouden van inkomsten door voor een baas te werken. Gedurende mijn jaren als tiener en als student heb ik regelmatig een bijbaantje gehad en heb ik de inkomsten hiervan vaker toegevoegd aan mijn spaarrekening dan het te benutten voor een onnodige uitgave. Ook was ik bijzonder kostbewust als student en kocht ik zelden A-merken in de supermarkt. Hierdoor heb ik dan ook redelijk gespaard zoals ik al in dit artikel heb aangegeven. Hierdoor heb ik een, voor mijn leeftijd (onder de 30) redelijk bedrag bij elkaar gespaard. Maar dit is natuurlijk niet genoeg om van te kunnen rentenieren. Daarnaast heb ik ook geen andere constante inkomstenstromen. Als ik zou stoppen met weken zouden ik dus snel weer opzoek moeten gaan naar een andere bron van inkomsten.
Na het horen, lezen en zien van de vele video’s, artikelen en aangeboden trainingen over webshops heb ik besloten om dit maar eens te gaan proberen. Hiervoor heb ik een relatief bescheiden budget vrijgemaakt en zal ik mij dan ook niet financieel ten gronde richten mocht het op niets uitlopen. Om te zorgen dat niet alleen ik, maar ook jij als lezer hier optimaal van kunt leren zal ik mijn voortgang en geleerde lessen bijhouden en hier periodiek publiceren.
person holding mug beside turned on macbook
Gezien ik nog geen enkele plek heb gevonden waar iemand over webshops spreekt zonder hierbij ook direct een cursus aan te bieden, wens ik graag de eerste te zijn en een plek te creëeren waar tips vrijuit gedeeld kunnen worden zonder dat iemand zijn (vrouwen natuurlijk ook, maar het zijn toch vaak mannen)  ‘get rich quick’ cursus probeert te slijten.
Dus houdt deze pagina goed in de gaten en ik nodig je hierbij uit om al je vragen, opmerkingen of tips achter te laten onder dit artikel of stuur een DM via de Instagram pagina.
Aan allen een goede en succesvolle toekomst!
Foto’s afkomstig van Pexels.com