Zoals al beschreven in dit artikel, is het geven van tweedehands boeken een goede optie om wat kosten te besparen en nogsteeds goed voor de dag te komen. In plaats van één boek kan je, voor dezelfde prijs, twee of drie boeken geven. Daarnaast zien de boeken er vaak nog prima uit en kan je het ook gewoon vertellen aan de ontvanger. Omdat je deze persoon niet wilt beperken maar de gift van kennis wilt schenken heb je besloten om de boeken tweedehands te kopen om zo zijn of haar kennis te kunnen vergroten met een enkel cadeau (of indien het je partner is geef je gewoon aan dat het jullie minder geld heeft gekost).

Ter inspiratie heb ik onderstaand enkele goede boeken opgenomen die kunnen helpen om in de juiste mindset te komen, de juiste skills te leren of die op een andere manier kan bijdragen aan de toekomst van de lezer.

Door de onderstaande link te gebruiken support je, bij aankoop, ook deze website. Je maakt dan dus eigenlijk niet één maar twee mensen gelukkig met het cadeau! Wat wil je nog meer?

God Geld Genieten

The 4-hour work week

The Little Book of Common Sense Investing

For Dummies

Rich Dad Poor Dad

The Subtle Art of Not Giving a F*ck

Start with Why

Een kleine uitleg bij sommige van de boeken:

God, Geld, Genieten’ is een vermakelijk en interessant boek dat een andere kijk op het leven geeft en ook goede business tips bevat. Zeker een aanrader!

Net als de vorige is ook ‘The 4 hour werk week’ een echte aanrader. Toen ik hem las dacht ik nog dat webshops slechts voor de IT’ers waren weggelegd. Maar tegenwoordig kan iedereen een webshop opzetten met sites zoals Wix, WordPress en Shopify (hier zal ik later meerdere artikelen over schrijven). Daarnaast staat het vol met adviezen en inspirerende verhalen.

The Little Book of Common Sense Investing’ legt uit waarom je eigenlijk niet moet beleggen in losse aandelen maar in fondsen.

Eigenlijk alle ‘For Dummies’ boeken doen het altijd wel goed. Er zijn er een boel te vinden die je helpen geld te besparen of extra geld te verdienen.

Rich Dad Poor Dad’ verklaart eigenlijk het verschil waarom de mensen die altijd leren om een vaste baan te krijgen, eigenlijk nooit zo succesvol worden als mensen die dit niet doen. Zeer interessant.

De kern van je motivatie ontdekken, dat is waar het boek ‘Start with Why‘ over gaat. Waarom doe je wat je doet en waarom wil je juist datgene doen. Door er echt achter te komen wat je wilt zal je ook beter weten wat jou nou gelukkig maakt. Goed te lezen in twee a drie dagen aan het strand.

Hopelijk zit er iets leuks tussen!