Zoals ik hier ook al heb beschreven hoeft December niet een lastige maand te zijn. Het is maar net hoe ver je zelf wilt gaan. Zelf vind ik het lekker om een paar dagen vrij te nemen aan het eind van het jaar om wat kleine projecten in en rond het huis op te pakken. Dit kan iets kleins zijn als het lezen van een boek dat al een jaar in de kast staat of iets groters zoals het opstellen van een businessplan voor een toekomstige onderneming. Maar hoe dan ook, deze dagbesteding hoeft niet veel te kosten. De vrouw des huizes wil echter liever een weekendje weg. Omdat het toch de maand van de kerstgedachte is gaan we er dus een paar dagen tussenuit. Als madam blij is ben ik namelijk ook blij, een win-win situatie. Behalve voor de portemonnee.

Maar voor de thuisblijvers heb ik nog een paar originele ideeën voor cadeau’s:

Tweedehands boeken

Ga eens naar een tweedehandsboekenzaak en koop meerdere boeken voor een totaalbedrag dat minder is dan de prijs voor één nieuw boek. Hierbij is het handig om te weten wat de toekomstige ontvanger graag wilt lezen natuurlijk.

Vakantieveiling

Wie kent het niet, de zogenaamde vakantieveilingen. Of het echt is begonnen met veilen van vakanties weet ik helaas niet. Maar wat ik wel weet is dat er vaak voor een klein bedrag een leuk uitje gescoord kan worden. Denk bijvoorbeeld aan concert tickets (vaak Nederlandstalig) voor minder dan €10,- of een saunabezoek voor €15,- per persoon.

Gereedschap

Verwacht je dat er in de komende maanden een paar klusjes gedaan moeten worden of moeten er nieuwe meubels komen voor in de tuin? Geef dan het juiste gereedschap cadeau! Mits de toekomstige ontvanger het natuurlijk leuk vindt om te klussen.

business money finance currency
Foto door Public Domain Pictures op Pexels.com

Geld

Nu hoor ik je al denken ‘Geld geven is zo onpersoonlijk!’. Dat klopt, als je het gewoon geeft zonder er iets leuks mee te doen. Geeft bijvoorbeeld een spaarpot of een ‘swear jar’ (potje waar je geld instop als iemand heeft gevloekt). Stop hier alvast een paar euro in als cadeau en het is ineens een stuk persoonlijker. Of beleg het voor deze persoon. Zo heb ik ooit eens €10,- voor elke jaar gegeven en dit belegd op een automatisch beleggingsaccount van Bink Forward. Over deze rekening zal ik in de nabije toekomst een artikel schrijven.

Dus wees origineel en denk buiten de doos (‘out of the box’)!