Is het je weleens opgevallen dat mensen die vaak met enorme logo’s en merknamen op hun kleding lopen meestal niet teruggaan naar een mooie vrijstaande woning, landhuis of spreken over hun tweede huisje in Spanje? Het is mij regelmatig opgevallen dat de mensen met deze kledingkeuze juist ook de mensen zijn die roepen dat ze keihard moeten werken om maar rond te kunnen komen. Zo af en toe laat ik mij dan verleiden om te vragen waarom ze dan zulke dure kleding hebben gekocht, maar dat is meestal opgevolgd met de reactie dat je ‘er wel goed uit moet zien’. Hieruit blijkt maar weer dat sommige het heel belangrijk vinden dat de buitenwereld kan zien dat ze veel geld hebben besteed aan hun kleding. Nu zeg ik niet dat ik nooit een shirt met een logo erop heb gekocht, of een broek voor de prijs waar je ook twee andere voor had kunnen kopen. Maar ik zeg wel dat ik geleerd heb van mijn uitgaven als een tiener wanneer ook ik een shirt wilde waar heel groot een merknaam op stond.

In lijn met deze observatie trof ik ook de volgende posts aan op instagram (instagram: thefinancetwins). Naar mijn mening is dit exact het punt wat ik probeerde te maken.

Afbeeldingsresultaat voor financetwins instagramAfbeeldingsresultaat voor financetwins instagram

 

 

 

 

 

 

 

In aanvulling op deze plaatjes dacht ik ook terug aan echt vermogende personen en hun kledingstijl. En dan zal ik niet ingaan op de Steve Jobs en Bill Gates. Maar jong vermogenden zoals Jon Olsson en Dan Bilzerian. Je kunt niet ontkennen dat deze heren voldoende hebben opgebouwd. Jon Olsson als professioneel skieer, oprichter van DoucheBags tassen en tegenwoordig media persoonlijkheid en Youtuber. Dan Bilzerian als pokeraar en investeerder (angel investor). Deze mannen dragen meestal een simpel shirt en broek. Voor de heer Bilzerian is dit normaliter een korte broek zelfs maar het is dan ook wel warm als je in de woestijn gaat schieten. Het maakt ze helemaal niet uit of anderen hun kleding mooi vinden, zolang ze maar kleding aanhebben waarmee ze ‘normaal’ over straat kunnen. En dit zijn slechts enkele voorbeelden. Geloof je me niet? Kijk ook eens naar de Forbes rijkste onder 40. Daar zie je de Facebook oprichters, de AirBnB oprichters en andere rijke stinkerds. En kijk even op Google. Bijna alle foto’s zijn of met een simpel shirt of met een colbert, geen schreeuwende shirts met enorme merken erop. Een Amerikaans onderzoek wees bovendien aan dat veel van de mensen die zo ‘rijk’ zijn (in Amerika), minder dan $400,- aan spaargeld hadden (link). Denk bijvoorbeeld ook aan de beroemdheden die miljoenen ontvingen als artiest en nu in de problemen zijn gekomen (Vanilla Ice, Michael Jackson die schijnbaar 400 miljoen aan schulden had, MC Hammer, etc.).

Dus ben je weleens benieuwd naar het vermogen van al die mensen die met enorm schreeuwende (lees: grote logo’s) shirts lopen? Vraag je je weleens af waar ze het toch van doen? Bedenk je dan dat die personen vaak de prioriteit hebben gesteld bij het dragen van zulke kleding. Dit is een leuk doel voor je geld, maar zorgt er wel voor dat je minder vermogen zult opbouwen en waarschijnlijk altijd zult moeten blijven werken om die kledingstukken te kunnen betalen. Ik gok dan ook dat mensen met deze kledingsmaak geen groot fan zullen zijn van FinancieelVerstandig.com