Zoals ik al heb beschreven in het artikel 50.000 VOOR JE 30 BENT, zal je heldere doelen moeten stellen. Maar wat is eigenlijk het echte doel? Waarom wil je bijvoorbeeld geld verdienen en sparen? Wil je een mooie reis maken of wil je gewoon heel veel geld op de bank hebben omdat het er zo mooi uitziet? Je zal jezelf eerst de vraag moeten stellen “Wat wil ik eigenlijk?” Veel mensen zijn zoekende naar een doel in hun leven. Mensen willen graag ergens voor of naartoe werken, maar weten vaak niet wat dat precies is of hebben tientallen verschillende doelen die ze graag zouden willen behalen. Schrik niet wanneer je jezelf hierin herkend, bijna iedereen heeft dit en vooral millenials schijnen er last van te hebben.

Gelukkig kan ik je hier een klein beetje bij helpen. Volg onderstaand stappenplan en hetgeen je werkelijk wilt zal een stuk dichterbij zijn dan voorheen.

  1. Maak een overzicht van de 20 tot 25 wensen die je hebt. Dit kan iets simpels zijn zoals het volgen van een dansles tot het kopen van een Ferrari.
  2. Zet achter elk item of je deze in 1 jaar, 5 jaar of 10 jaar wenst te behalen. Doelen die langer zijn dan 10 jaar zullen eventueel op de achtergrond mee blijven draaien, maar daar focussen we ons nu niet op.
  3. Stel een top 5 samen van de items die je binnen 5 jaar (dus ook 1 jaar) wilt behalen.Vul in wat het eerste in je opkomt. De eerste ingeving is vaak hetgeen je echt wilt. Indien je twijfelt, probeer dan eens de beslissing te maken wanneer je haast hebt (dan gaan de rationele gedachte iets meer naar de achtergrond).
  4. Bekijk nu je top 5. Is het mogelijk om iets te doen aan deze punten? Zo ja, focus je dan eerst hierop en vergeet voor nu de rest. Wanneer je klaar bent en deze wensen vervult zijn begin je weer bij de eerste stap en zo ga je door tot je geen wensen meer over hebt.

Dus wil je liever een Lamborghini kopen in plaats van een huis? Wil je een privé concert van Neil Young Ga je gang! Ten minste, als dat echt is wat je wilt. De kans dat dit echtis wat je wilt acht ik bijzonder klein gezien je ook deze website leest en waarschijnlijk dus Financieel Verstandig bent of wenst te zijn.

Succes!

Ps. Mocht je nog twijfelen over de mogelijkheid om die droomauto te kopen, leest dan dit artikel.