Nu vraag je je misschien af “Vakantie? Dat duurt nog even”. Dat klopt! Maar juist daarom zou je er nu aan moeten denken. Heb je nog geen vakantie geboekt? Ga dit dan zo snel mogelijk doen. Vakanties zijn vaak een stuk goedkoper als je ze ver van tevoren al vast zet. Dat is voordeliger voor de aanbiedende partij gezien ze dan weten dat een deel van de capaciteit al verkocht of verhuurd is. Een andere opties is het afwachten van last minute reizen, maar dan heb je minder inspraak in de locaties waar je heen wilt gaan. Dus weet je al wat je wilt? Onderneem dan actie en zorg dat je de tickets en hotels ver van tevoren boekt. Wil je met de auto gaan? Kijk dan eerst even of het met de bijkomende tol en brandstofkosten niet voordeliger is om te vliegen.

Een bijkomend voordeel is het feit dat je nog de tijd heb om iets dieper te graven. In plaats van direct boeken op Booking.com of Trivago kan je bijvoorbeeld ook even contact opnemen met het hotel waar je naartoe wilt. Vaak kunnen hotels betere deals aanbieden dan welke ze tonen op verzamel sites gezien die ook nog een paar euro willen verdienen aan jouw boeking.

Het boeken van vliegtickets blijkt het beste te werken op dinsdagavond, maar zoek in ieder geval even op de bekende vergelijkingssites. Zorg dan wel dat de privacy-modus aan staat zodat de website niet registreert dat je telkens naar die tickets kijkt. Vaker kijken schijnt ook de prijs te beïnvloeden namelijk. Mocht je toevallig nog in het buitenland zitten, kijk dan ook vanaf die locatie even naar tickets gezien de prijzen ook per land kunnen verschillen.

Om even in die vakantiestemming te komen:

 

Images by Pixels.com