Ondanks het feit dat ik vaak voor gek wordt verklaard (lees er hier meer over), blijkt de rest van Nederland mijn visie te delen. Zo lijkt het tenminste.

Voor wie het afgelopen week heeft gemist, heb ik hier wat artikelen onder elkaar gezet die recent zijn gepubliceerd (sla ze maar even over en lees gewoon dit artikel verder):

Zoals je waarschijnlijk wel hebt gemerkt zijn al deze artikelen gericht op eerder stoppen met werken. Dat is niet helemaal mijn visie, maar… details, laten we maar zeggen. Ondanks dat deze berichten niet gericht zijn op het stoppen met werken vanaf je 50ste, 40ste of eerder betekend niet dat ze niet nuttig zijn.

grayscale photo of man
Foto door rawpixel.com op Pexels.com

Nu hoor ik je al denken ‘moet ik echt die artikelen en video’s bekijken?’. Nope, hier is een korte samenvatting over wat deze artikelen gemeen hebben:

  • Alle mensen boven de 40 praten over pensioen en zeggen eigenlijk ‘denk over je pensioen na en ga naar mijnpensioen.nl’;
  • Naast je pensioen zal je je ook moeten verdiepen in je AOW;
  • Renee Lamboo (dat moet toch een artiestennaam zijn?), de auteur van ‘Duur huis, nooit thuis’, geeft aan dat het belangrijk is om kosten te beperken. Gezien ik deze mening deel zal dit onderwerp geregeld terugkomen op deze website;
  • Pensioen, pensioen, denk na over je pensioen;
  • Arjan Vliegenthart van het Nibud schijnt mijn visie te delen over het stellen van doelen. Dit zal in een van de volgende artikelen aan bod komen;
  • Pensioen is echt belangrijk mensen! Denk er maar goed over na;

Ondanks wat al die deskundigen (lees: vertegenwoordigers van pensioenfondsen) zeggen zal ik mij vooralsnog niet bezighouden met mijn pensioen. Mijn plan is niet om het gat tussen mijn 50ste en mijn pensioenleeftijd te overbruggen. Ik wil na een halve eeuw geleefd te hebben voldoende inkomen en inkomstenstromen hebben gegenereerd dat ik mij niet meer druk hoef te maken over een eventueel pensioen en / of AOW. De voornaamste reden hiervan is het feit dat ik op deze manier niet afhankelijk ben van de uiteindelijke pensioenpot die overblijft nadat alle experts hebben geprobeerd om er rendement op te halen. Daarnaast sluit ik het niet uit dat ik in de toekomst voor mijzelf ga werken en hierdoor dus niet standaard een pensioen zal opbouwen. Op deze manier blijft alle inkomsten uit mijn pensioen een leuke extra bron van inkomsten!